Meny
Stäng
Meny
Stäng

Nu startar Storstad förlag

Je suis Älta av Max Landergård

Nu är tiden kommen. Storstad, som under de senaste fem åren har varit medieproducenter inom uppdragspublicering inom framför allt podd- och filmverksamhet, startar i januari 2020 egen bokutgivningsverksamhet.

– Vi har längtat och hoppats på den här dagen, säger Max Landergård, en av Storstads grundare.

Att starta förlag är ett naturligt steg i den den planerade inriktningen för bolaget.

– Efter 15 år i mediebranschen har både Max och jag testat på alla möjliga roller och format och att därför själva bli publicister känns underbart. Litteraturen har alltid legat oss båda närmast hjärtat, säger Maria Marteleur, vd för bolaget.

Den första boken som ges ut på Storstad förlag är Max Landergårds egen roman Je Suis Älta, som handlar om tre familjer som hamnar i konflikt med varandra när träningslokalen för Ältas juniorfotbollslag ska omvandlas till HVB-hem.

Förlaget söker också nya manus att ge ut.

– Vi vet att det finns en massa duktiga manusförfattare där ute som behöver hjälp att ge ut sina verk. Vi vill vara deras förstahandsval, säger Maria Marteleur.

För fler verk är redan i planeringsfasen.

– Vi satsar stort på det här och väljer att gå mot strömmen med att ge ut både fysiska och digitala böcker i flera format mitt i en tid när medielandskapet förändras vecka för vecka. Det känns helrätt, säger Max Landergård.